Engelsk anvisning om Bygningsrelateret PCB

Bygningsrelateret PCB behandles i to separate SBi-anvisninger, denne udgave er SBi-anvisning 241, Kortlægning og vurdering af bygningsrelateret PCB (Andersen, 2013a)

Bygningsrelateret PCB behandles i to separate SBi-anvisninger: SBi-anvisning 241, Kortlægning og vurdering af bygningsrelateret PCB (Andersen, 2013a) og SBi-anvisning 242, Renovering af bygninger med PCB (Andersen, 2013b).

Disse udkom i deres første udgaver i 2013 som et hurtigt svar på aktuelle PCB-problemer og blev skrevet ud fra den tilgængelige viden på området. Siden da er der opsamlet erfaring med brugen af anvisningerne, og omfanget af PCB i materialer og indeluft er blevet kortlagt på nationalt plan (Grontmij & COWI, 2013). Desuden er handleværdierne for PCB-indhold i indeluft, fastsat af Sundhedsstyrelsen, blevet revideret siden da (Sundhedsstyrelsen, 2013a).

Denne 2. udgave af SBi-anvisning 241 inkluderer retningslinjer om affaldsbekendtgørelsen udstedt af Miljøministeriet vedrørende bygningsrelateret PCB. Desuden har Sundhedsstyrelsen og Arbejdstilsynet udstedt opdaterede handle værdier for indeluft.

Hvad angår arbejdsmiljølovgivning, dækker anvisningerne kun brug og ophold i bygninger med PCB-indhold i indeluften. Anvisningerne omhandler ikke arbejde udført af faglærte eller PCB-saneringstiltag, som indebærer risiko for PCB-eksponering. Disse emner behandles i SBi-anvisning 242, Renovering af bygninger med PCB (Andersen, 2013b). Denne anvisning beskriver hovedtræk i en PCB-renoveringsproces, mulige saneringsmetoder samt praktiske aspekter ved disse metoder, herunder arbejdsmiljø og affaldshåndtering. SBi-anvisning 242 udkommer i en 2. udgave i 2016. Derfor refererer disse anvisninger til 1. udgave af SBi-anvisning 242.

Målgruppe:

Denne bog henvender sig til professionelle bygherrer, rådgivere og entreprenører. Yderligere information kan findes i den elektroniske PCB-guide (www.pcb-guiden.dk), som er et tværministerielt initiativ.

Anvisningerne og revisionen er udarbejdet af Helle Vibeke Andersen, seniorforsker. Fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) har Peter Vogelius (Seniorforsker), Barbara Kolarik (Seniorforsker), Marie Frederiksen (Postdoc.), Nadja Lyng (Ph.d.-studerende) og professor Lars Gunnarsen bidraget til revisionsprocessen.